7 de des. 2015

La Garriga, Acció fotogràfica urbana

Preneu nota a les vostres agendes! El cap de setmana de l'11 al 13 de desembre, conjuntament amb l'associació La Garriga Societat Civil, organitzem una acció fotogràfica urbana.
Enmarcada dins dels actes que s'organitzen de "La Garriga pel foment de la Pau".

Acció Fotogràfica Urbana

NOSALTRES, LES PERSONES
Sense justícia no hi ha Pau

De vegades, quan parlem (genèricament) de nosaltres, les persones, tendim a mirar-nos al mirall o també, com se sol dir, al melic.

Ignorant per comoditat la resta de món, volem viure feliços en la nostra bombolla o pensar que allò que els passa a les altres persones no va per nosaltres, no ens incumbeix.


La immediatesa informativa ens fa oblidar l’últim conflicte i ens mirem el d’ara de reüll, perquè en finalitzar el dia ja n’haurà sortit un altre de nou.

Nosaltres, les persones, som tots i totes, i, encara que soni a tòpic, sense justícia, no hi ha Pau.

És el que hem d’aprendre. Oblidar ens du a la ignorància i a caure en els mateixos errors.

Fa unes setmanes s’acompliren els 40 anys de la mort del Dictador Franco al seu llit, i encara hi ha milers de persones desaparegudes en fosses comunes.

També aquest any en fa 20 de l’última de les massacres aquí a Europa, a 2000 km de casa nostra, Srebrenica (Bòsnia).

Les imatges d’aquesta acció fotogràfica urbana, emmarcades dins de les jornades de “La Garriga pel foment de la Pau”, que en un principi eren sols de Guerrero (Mèxic) i d’Srebrenica (Bòsnia), les hem obert a l’Afganistan, Palestina, Ruanda i RD del Congo, perquè no són de persones estranyes, ni llunyanes, ni.... som Nosaltres, les Persones.

I no podem donar l’esquena al que passa, ja que, més tard o més d’hora, trucaran a la porta.