12 d’ag. 2015

Galería Tingladography


Foto: © colectivo la mesa puerca
D'ençà del viatge que vam fer a Mèxic, us volíem parlar de la Galería Tingladography, situada al bell mig de la ciutat de Oaxaca, gestionada pel nostre amic Marcel Rius.
I quina millor manera per presentar-us-la que citant la ressenya que hem trobat a la revista de fotografia mexicana CUARTOSCURO

"Galeria Tingladography espai peculiar dedicat a la fotografia anònima, trobada, vernacla, sí, aquestes fotos que es troben en caixes de sabates que ja ningú vol, que es troben en els "tianguis de chácharas" o que estan oblidades en un racó de la casa, són l'interès d'aquest espai que a través de la interveció, resignifiquen la imatge per oferir un missatge renovat. Amb aquesta sèrie d'intervencions, utilitzen el record fotogràfic d'altres per reviure el passat. Recentment van inaugurar "Paisatges intervinguts" una tria de fotografies trobades de paisatges en blanc i negre (impressions en paper cotó a partir de negatiu mig format). Van convidar a diferents artistes perquè les intervinguessin plasmant la seva personalitat estètica i transformant-les utilitzant tècniques com el dibuix, collage, brodat .... L'exposició és diversa en estils i motius. Els expositors són: Malo Farfan, Cesar Martínez, Abril Salgado, Inari Résendiz, Migotas, Alicia AJ, Emilia Sandoval, Eber, Leobardo Huertas i el col·lectiu la Mesa Puerca. La selecció fotogràfica és de Marcel Rius."