28 d’ag. 2014

Nosaltres, els Xiquets de Valls

Estem d'enhorabona !!!!
L'amic Carles Cubos, ens escriu per dir-nos que avui és un dia especial. 
"Tinc moltes ganes de presentar-vos un projecte en el que portem treballant molt de temps (des del gener de 2013) i que ara entra en la seva recta final.
Es tracta d’una pel·lícula documental sobre els castells a la ciutat de Valls i es titula Nosaltres, els Xiquets de Valls”. 

 “Nosaltres, els Xiquets de Valls és un retrat a una manera de fer i entendre el món dels castells, on protagonistes del passat i del futur dels Xiquets de Valls parlen sobre el fort sentiment, la vella tradició i l’eterna rivalitat que es viu a la ciutat de Valls, ciutat bressol dels castells.

Carles ens comenta que aquest és un treball personal que no podria veure la llum sense l'ajuda de les tantes persones que durant aquest dos anys han col·laborat en el projecte. A les colles, als castellers, a l’equip de treball.

El documental vol aportar un granet de sorra a la nostra manera de fer i de ser. A la nostra cultura: la local i la del conjunt dels Països Catalans. Als Castells, als castellers, a les persones que han fet i a les que faran. Volem contribuir, en la mesura que sigui possible,  a explicar que els castells a Valls són un fet ENORME, són sentiment, són tradició, són rivalitat. Els castells a Valls són molt més que una simple activitat d'oci dominical. 

A partir d’avui aniran publicant informació relacionada amb la pel·lícula. 
Us animem a visitar el lloc web de la pel·lícula:
www.nosaltreselsxiquetsdevalls.cat  on trobareu informació detallada sobre el projecte i a seguir-ho a les principals Xarxes Socials:

Des de llumull Accions Audiovisuals, 
MOOOLTES FELICITATS CARLES I A TOT L'EQUIP !!!!


La pel·lícula, dirigida pel fotògraf vallenc Carles Cubos, porta per títol “Nosaltres, els Xiquets de Valls” i parla, per boca de diferents protagonistes, sobre el fet casteller. S’estrenarà a Valls en el marc del Fòrum Casteller 2014 i compta amb el suport de les dues colles d’aquesta ciutat.

Aquesta tardor es presentarà a Valls, ciutat bressol del món casteller, la pel·lícula documental “Nosaltres, els Xiquets de Valls”, un film que pretén apropar a l’espectador l’univers més íntim del món casteller. El documental s’estrenarà als cinemes JCA de Valls en el marc del Fòrum Casteller 2014 coincidint amb la diada de Santa Úrsula, data destacada per a les colles castelleres vallenques i que marca el tradicional final de temporada de castells a Valls.

El documental està fet a partir d’entrevistes, imatges d’arxiu i imatges pròpies enregistrades a la plaça del Blat de Valls durant les principals diades castelleres de la ciutat. Una quarantena de castellers de les dues colles vallenques protagonitzen el film que explica el què són i què representen els castells en les seves vides. Durant aproximadament una hora de pel·lícula, l’espectador s’endinsarà en el món casteller de Valls i coneixerà el fort sentiment, la vella tradició i l’eterna rivalitat que es viu a la ciutat de Valls, ciutat bressol del món casteller.