1 d’ag. 2014

II Bienal de Fotografia a Olot

Més de 70 autors exposen aquest agost a Olot a la XI Biennal de Fotografia

  • 58 exposicions estaran repartides per diferents seus al centre de la capital garrotxina i en alguns altres municipis

  • Els organitzadors volen donar a conèixer la feina dels fotògrafs Font:

 Tot a punt perquè divendres s'inauguri l'onzena Biennal de Fotografia d'Olot. Durant tot el mes d'agost, més de 70 fotografs exposaran en alguna de les 58 seus. La majoria estan repartides al centre de la capital garrotxina, però també se'n troben a Castellfollit de la Roca, Santa Pau i Lliçà d'Amunt. Com explica el coordinador de la mostra, Joan Puigdemont, la voluntat és "que la gent que no ho coneix, s'ho trobi" en el seu dia a dia.
L'objectiu primordial de la Biennal és donar a conèixer l'obra d'autor. "Intentem donar cabuda a tothom que ens demana un espai", explica Puigdemont, que aclareix que sempre es vigila que les propostes tinguin uns mínims de qualitat.

Amb aquest propòsit de divulgar el treball de fotògrafs, han creat aquest any tres premis no monetaris que consistiran en poder portar l'obra a l'Espai Garum de Lliçà d'Amunt, La Carbonería de Sevilla i al festival Visa Off, de Perpinyà. Un jurat format per propietaris de les sales, professionals de la fotografia i membres de l'organització decidirà els autors afortunats. A més, també es concedirà un premi de 1.000 euros a un dels artistes perquè pugui tornar a exposar a Olot amb una mostra més completa a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa.

Els autors faran visites guiades a les seves exposicions

Una altra de les novetats d'aquest any és que els fotògrafs realitzaran un seguit de visites guiades per les seves exposicions, per explicar de manera més detallada la seva obra. Els 58 artistes participants aquest 2014 vénen de països d'arreu del món com Bèlgica, França, Alemanya, Argentina, Xile i Estats Units, a més dels autors locals.
Els organitzadors de l'Olot Fotografia donen prioritat a la fotografia més creativa, tot i que també hi haurà exposats alguns treballs d'àmbit més documental.

La mostra es clausurarà el dissabte 30 d'agost amb una fira a les voltes de la Plaça Clarà on els autors vendran reproduccions de la seva obra.