2 de jul. 2014

AGROPERIFÈRICS A L'ESPLUGA DEL FRANCOLÍ

El proper divendres 4 de juliol, el nostre amic Ignasi López, inaugura AGROPERIFÈRICS.

Una proposta expositiva d’ell mateix i Marta Dahó, en coproducció amb el Museu de la Vida Rural (l’Espluga de Francolí, Tarragona) i el Centro Huarte de Arte Contemporáneo (Huarte, Navarra)

Agroperifèrics inclou dues exposicions, espais de documentació, una jornada teòrica participativa i un taller de Bside Books.

Agroperifèrics és un projecte articulat a partir d’un treball de camp de caràcter essencialment fotogràfic realitzat en hortes periurbanes del nord de la corona metropolitana de Barcelona entre 2006 i 2012.


El projecte proposa una deambulació pels mons que conformen aquests espais de la mà dels seus artífexs. Sense pretendre elaborar una cartografia i lluny de considerar aquests indrets suburbials com una abstracció o una idea estètica, Agroperifèrics pretén posar de rellevància la importància de l’individu com a constructor de llocs i inventor de paisatges.

El 2012 Agroperifèrics fou publicat en forma de llibre per Bside Books. Aquest 2014, al Museu de la Vida Rural i al Centro HuArte, dues exposicions temàtiques i diverses activitats paral·leles convidaran a reflexionar sobre l’autogestió en assentaments informals i a debatre en quina mesura la representació visual contribueix a construir noves definicions de paisatge.

MUSEU DE LA VIDA RURAL: Expo: 4 de juliol – 5 d’octubre // Jornada Agroperifèrica: 4 d’octubre

CENTRO HUARTE: Expo: 17 d’octubre – 31 de desembre // Taller Bside Books: 10-11-12 d’octubre

Fotografies d’Ignasi López
Textos de Marta Dahó

 
Muntant l'espai de documentació de l'expo Agroperifèrics al Museu de la Vida Rural
Construcció de mobiliari de palet: Juanan Requena (www.nodetenerse.com)
Taula: expositors de Bside Books
Estanteria-Escal de podar: arxiu del propi Museu