15 de maig 2014

NIX, esposició d'Àlvar Calvet

Avui, dijous 15 de maig, al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona Àlvar Calvet presenta "NIX, d'artistes com a cecs, de cecs com a artistes".

Àlvar ens diu sobre l'exposició, 
- A la mitologia grega i romana, Nix és la personificació i deessa de la nit.
Com a conseqüència lògica de la meva pròpia evolució i a partir de la preparació d’una exposició a Madrid l’any 2012, m’ocupo per primer cop de la ceguesa o de la no-llum i ho faig a partir d’unes entrevistes realitzades a 6 persones amb greus problemes de visió. 

L’anàlisi de les respostes i el contacte amb el col·lectiu m’han facilitat a partir d’aquell moment anar desenvolupant una sèrie d’obres on es concreten les meves reflexions. A les peces més recents hi organitzo unes accions on faig posar els col·laboradors i a mi mateix en el lloc de l’altre, en el de l’invident.


L'exposició, que s'emmarca dins de la celebració del Dia Internacional dels Museus i de la Nit Europea dels Museus, serà el plat fort d'aquesta celebració al MAMT. La mostra, que s'inaugura avui, es podrà visitar al Museu d'Art Modern fins al proper 29 de juny.

A "NIX, d'artistes com a cecs, de cecs com a artistes", Calvet reuneix i exposa els seus darrers treballs, creacions on l'autor experimenta i reflexiona sobre l'invisible i la ceguesa. Al llarg d'aquest cap de setmana, a banda d'acollir activitats organitzades per diferents entitats  de la ciutat, el MAMT ha preparat  interessants propostes i tallers, adreçats a tot tipus de públic, que giren entorn de la mostra de l'artista plàstic Àlvar Calvet.


Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona
carrer de Santa Anna 8, TGN
dijous, 15 de maig a les 19:30