17 d’abr. 2014

PEPA PLANA

Els vallenc i vallenques (de Valls, capital de l'Alt Camp), estem d'enhorabona. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha anunciat aquest dimecres els guanyadors dels Premis Nacionals de Cultura
2014, que enguany distingeixen deu persones i entitats.


El plenari del CoNCA ha decidit atorgar les màximes distincions de la cultura catalana entre aquest deu a la vallenca i pallassa Pepa Plana.

A més, al científic Joan Massagué, l'editor Jaume Vallcorba, l'escriptor Vicenç Pagès, la directora d'orquestra Mireia Barrera, el coreògraf Roberto Oliván, l'organització Amical Wikimedia, l'orquestra La Principal de la Bisbal, el museu nord-americà The Dalí Museum St.Petersburg i el festival Sónar. El lliurament dels premis, dotats amb 15.000 euros, tindrà lloc el proper 2 de juny.

El nas del pallasso és la màscara més petita del món, la que menys amaga i la que més revela.

Pepa Plana, actriu i pallassa catalana, nascuda a Valls, el maig de 1965, és un referent nacional en el gènere per la qualitat dels seus espectacles i per la seva contribució en la visualització de les pallasses, destacant com una de les figures europees.

Ha estat també la directora artística del Festival Internacional de Pallasses d’Andorra, absolut referent del gènere, de caràcter bianual, des de la primera edició, el 2001 fins a l’última el 2009.
Festival Internacional de Pallasses d’Andorra.


Us reproduïm una entrevista al canal Vilaweb "El pallasso és la persona més optimista del..."

MOOOLTES FELICITATS PEPA !!!!