18 de des. 2013

PREMIS TARONJA 2013

Tot a punt per al lliurament dels Premis Taronja a l’EADT

El proper dijous, 19 de desembre, a partir de les 18:30h tindrà lloc la Festa dels Premis Taronja a l’Escola d’Art i Disseny de Diputació a Tarragona (EADT.). Es tracta de l’acte més important de tot el curs acadèmic, un acte festiu i cultural obert a tots els ciutadans i que pretén ser una plataforma de presentació de l’excel·lència creativa i professional dels treballs realitzats pels nostres alumnes.Aquests premis volen reconèixer els millors treballs finals dels alumnes dels cicles superiors de pintura, disseny, fotografia, il·lustració i joieria que s’imparteixen al centre educatiu.
La celebració arriba enguany a la seva cinquena edició, consolidant la seva importància i ampliant en cada edició la diversitat i ambició de les activitats que inclou. Els principals protagonistes seran els cinc alumnes que rebran el guardó “Premi Taronja 2013” per haver presentat el millor projecte dins de la seva especialitat en el curs 2012/13. Es lliurarà, per tant, Premi Taronja al millor projecte final de Disseny Gràfic, de Pintura, d’Il·lustració, de Joieria i de Fotografia. D’aquesta forma l’Escola reconeix l’esforç i la qualitat dels treballs dels seus estudiants, alhora que tracta que els diferents sectors professionals i culturals coneguin la gran vàlua d’aquests projectes. El nom del guardó té el seu origen en el color taronja com a color característic de la imatge corporativa de l’Escola (des l’any 2006), alhora que vol fer referència al caràcter energètic, positiu, càlid i lluminós d’aquest color, valors que es volen associar a l’acte i als propis premis.

La festa tindrà lloc al gran vestíbul central ("la Piscina") amb un aforament per a més de tres-centes persones. En el decurs de l’acte es projecten en pantalla de gran format vídeos amb una entrevista a cada alumne guanyador. L’entrevista ha estat enregistrada amb anterioritat i es centra en la trajectòria creativa de l'alumne i en la presentació comentada per ell mateix del projecte final que ha rebut el reconeixement de Premi Taronja 2013. Posteriorment aquests vídeos es difonen a través del web de l’Escola i  també en el seu canal de Youtube i en altres xarxes socials. S’inaugurarà, també, una exposició amb originals i fotografies dels cinc projectes guanyadors, i també de dos projectes més de cada especialitat, que tenen la consideració de projectes finalistes al premi. D’aquesta forma l’exposició mostrarà quinze treballs molt diversos i interessants entre joies, llibres de fotografia, llibres il·lustrats, projectes de pintura i projectes d’imatge corporativa i publicitària, tots ells elaborats pels estudiants de l’EADT.

La festa serà presidida per la Sra. Judit Fàbregas, diputada delegada de les Escoles d’Art i Disseny de Diputació de Tarragona i per Empar Escobar, directora de l’EADT. La festa comptarà amb l’actuació del grup musical “Cinnamon Trio” i serà presentat pel grup de teatre “Tornavís Teatre”. La pròpia preparació de la festa és una oportunitat per implicar tot l’alumnat de l’Escola. En aquest sentit els estudiants de gràfica publicitària han elaborat el cartell i tota la imatge gràfica de la festa, que es renova cada any. Aquest curs s’ha seleccionat el cartell proposat pels alumnes Blanca Castillo, Sílvia Arenas, Maria Sedó, Toni Alvarez, Andrea Sanchez i Èric Lamesa de 2n Gràfica Matí. El cartell es centra en la imatge sintètica d’uns cossos que a la part superior tenen una explosió de color taronja, com a metàfora positiva dels estudiants d’art i disseny que tenen el seu cap ple a vessar de creativitat. Els estudiants de fotografia, per la seva banda, seran els responsables del “Photo-Call” instal·lant al primer vestíbul de l’escola, per deixar testimoni gràfic tots els convidats i assistents a aquesta festa, amb un to extravertit i dinàmic.

Durant el matí de dijous 19 de desembre tindrà lloc l'activitat "Suc de Taronja", en què els alumnes guanyadors dels premis taronja, així com els alumnes finalistes, explicaran amb detall els seus projectes finals als companys de la seva especialitat. Hi haurà també un esmorzar de tots els alumnes i altres activitats paral·leles al llarg del matí.

Premis Taronja 2013
Especialitat: Arts del Mur/Pintura
“La destrucció”
de Sílvia Ramal

Especialitat: Joieria
“Taller Werkstatt”
de Toni Martí

Especialitat: Fotografia
“Show me the show”
de Nuria Lahoz

Especialitat: Gràfica publicitària
“144”
de Gerard Sierra

Especialitat: Il·lustració
“Metamorphosis”
de Víctor Aragón