13 de maig 2012

La guerra de Bòsnia 20 anys després

20 anys del inici de la guerra a Bòsnia i Hercegovina

Els Balcans invisibles
Sarajevo, 6 d’abril del 2012. L’artèria principal de la ciutat es va omplir amb 11541 cadires vermelles, en record de totes i cadascuna de les víctimes comptabilitzades durant el setge de Sarajevo. Vint anys després de l’inici del setge, la capital bosniana va tenir una idea simple i efectiva que va ser recollida i amplificada per mitjans d’arreu del món.


Per Francesc de Dalmases, director de la revista ONGC.



Dins d'aquest homenatge a les víctimes de Sarajevo en particular i Bòsnia en general, el passat 5 d'abril, el fotògraf gironí Miquel Ruiz Avilés va cedir una part del seu fons fotogràfic al Museu Nacional de Bòsnia i Herzegovina. Memòria bosniana immortalitzada per un català.




En aquest context, el grup català Brams va realitzar un videoclip de la canço "Un secret que t'havia de dir" del darrer disc, Oferta de diàleg.
La direcció del clip va anar a càrrec de Joan Lluís Bozzo i interpretat per Biel Duran i Marc Pujol. "Un secret que t'havia de dir" és una cançó escrita per Francesc Ribera "Titot" i musicada per Xevi Vila que reprodueix una història real situada a la guerra dels Balcans dels anys noranta.


www.brams.cat